050-4042761 info@manjeet.nl

Nek-schouder-rugklachten

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Klachten aan de rug kunnen worden veroorzaakt door spanning in de spieren en geïrriteerde zenuwen, wat kan worden veroorzaakt door verstoorde functionaliteit van één of meerdere rugwervels. De klachten kunnen plotseling ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval of kunnen geleidelijk ontstaan door overbelasting van spieren en/of stress, waardoor spieren kunnen verkrampen. Dit gevoel wordt als pijnlijke steken en/of pijnlijke uitstralingen ervaren.

Behandeling

Vaak zitten er bij rugklachten ‘knopen’ in de spieren die voelbaar zijn door de huid. De spieren worden door toepassing van Shiatsu in combinatie met Ayurvedische massage zorgvuldig en met beleid los gemaakt en ontspannen. Door druk uit te oefenen op de onderliggende spieren wordt de spanning uit de spieren gehaald. Dit proces wordt steeds herhaald waardoor het lichaam zich steeds meer en dieper gaat ontspannen. Door deze ontspanning is het mogelijk om dieper op de spieren te werken zonder ze te vermoeien of over te belasten.

Het therapeutische effect neemt toe, doordat het herstellende vermogen van het lichaam zelfopgewekt wordt. Storingen (de klachten) worden opgeheven en als gevolg daarvan zal de energiebalans in het lichaam herstellen. Het lichaam komt tot ontspanning en de psyche tot rust, zo is er weer balans tussen lichaam en geest.

Last van uw nek,schouder en/of rug vanwege uw zwangerschap? Manjeet werkt nauw samen met verloskundigenpraktijk Hoogezand.