050-4042761 info@manjeet.nl

Stretchoefeningen

Het belang van stretchoefeningen:

Stijve spieren onstaan door:

  • Veel eenzijdige beweging (overbelasting)
  • Een ongeval
  • Minder rekken en strekken in het dagelijks leven omdat de meeste gebruiksvoorwerpen op een comfortabele hoogte liggen
  • Verslapte buikspieren waardoor er een ingezakte houding ontstaat

Hierdoor is er geen bewustzijn op het feit dat de spieren verstijven omdat ze structureel niet opgerekt worden. Door deze stijfheid worden de klachten van de overbelaste spieren erger en wordt een houding correctie bemoeilijkt. Ik richt me op verscheidene stretchoefeningen die in het dagelijks leven structureel gemakkelijk toe te passen zijn. Bij het oprekken maken wij gebruik van verschillende rotaties en strekkingen waarbij het lichaamsgewicht wordt gebruikt voor het rekken en strekken.

Over de oefeningen

De oefeningen worden altijd in een ontspannen houding gedaan, omdat ontspannen spieren het makkelijkst en snelst oprekken. De ontspannen houding zorgt er voor dat de stijfheid en vermoeidheid uit de spieren trekken. Daarnaast voelt dit aangenamer en geeft het geen scherp en/of pijnlijk gevoel.

De souplesse in de spieren is gelijk waarneembaar. Hierdoor moedigen de oefeningen zichzelf aan om ze in het dagelijks leven toe te passen. wij zijn van mening dat de buispieren zoveel mogelijk versterkt moeten worden om een onjuiste houding te kunnen corrigeren.

Hier hebben wij verscheidene oefeningen voor ontwikkeld, om de spieren op een simpele en ontspannen manier te versterken. Een voorbeeld hiervan is door goed rechtop te staan en lopen. Dit zodat de buikspieren op de juiste manier worden belast en op natuurlijke wijze versterkt zodat correctie blijvend zal zijn.