050-4042761 info@manjeet.nl

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap vinden er verscheidene veranderingen in het lichaam plaats die klachten kunnen veroorzaken. Toepassing va shiatsu als zwangerschapsmassage Groningen kan hierbij verlichting geven. Veel voorkomende klachten zijn:

Shiatsu zwangerschapsmassage

 

Nek, schouders, rug en hoofdpijn

De drukpunten op de nek, schouders en rug zijn erg belangrijk voor het activeren en het laten doorstromen van de levensenergie, ook wel chi genoemd. Bij zwangerschapsmassage in Groningen worden de knopen en verharde gebieden met Shiatsu losgemaakt en met Ayurvedische massage doorbloed, waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd via de bloedsomloop. De druk van de behandelmethodes bij zwangerschapsmassage Groningen worden geleidelijk opgevoerd om overbelasting van het lichaam te voorkomen.

Ayurvedische massage met olie zorgt voor het losmaken van vermoeidheid in de spieren. Voornamelijk bij de rug en de benen komt men snel tot ontspanning en rust. Door het geleidelijk opvoeren van verschillende stretchoefeningen worden de dieper gelegen spieren versoepeld. De stretchoefeningen worden altijd in een ontspannen houding gedaan. Deze zijn erg simpel en gemakkelijk in het dagelijks leven toe te passen.

Omdat de oefeningen gelijk ontspanning en souplesse bieden moedigt het zichzelf aan om in het dagelijks leven te integreren. Hierdoor wordt goed rechtop lopen makkelijker waardoor de rug en buikspieren op de juiste manier worden belast. Dit zorgt voor een natuurlijke versterking van de spieren bij het lopen, staan en zitten. Doordat spanningen in de nek en schouders oplossen, neemt hoofdpijn drastisch af of lost deze zelfs geheel op. Zo biedt de zwangerschapsmassage Groningen een complete aanpak bij verschillende klachten.

Bekkenklachten

Het uitrekken van de banden kan leiden tot ongelijke belasting van het lichaam waardoor lichte verschuiving kan ontstaan in de bekkenring. De bekkenklachten die hieruit ontstaan worden bij Manjeet verholpen door de combinatie van Dorn-therapie met massage. Met de Dorn-methode worden de verschoven gewrichten door middel van zachte druk weer teruggezet.

Lichamelijk gespannen en stemmingswisselingen

Bij zwangerschapsmassage Groningen kan een combinatie van voorgaande behandeling en Ayurvedische buikmassage met warme olie plaatsvinden voor het ontspannen van de huid en buikspieren. Bij deze zwangerschapsmassage Groningen schijnt de baby de buikmassage ook als prettig te ervaren. Samen met gezichtsmassage en meditatieve ademhalingstechnieken komt het chaotische denken in ruststand. Hierdoor kan het lichaam zich dieper ontspannen en wordt men bewuster van haar grenzen. Hoe bewuster men met grenzen om gaat, des ter minder invloed de hormonen hebben op stemmingswisselingen.

Last van uw nek,schouder,rug en/of bekken vanwege uw zwangerschap? Manjeet werkt nauw samen met verloskundigenpraktijk Hoogezand