050-4042761 info@manjeet.nl

Reuma behandeling

Onze Shiatsu reuma massage is een complementaire behandeling die gericht is op:

  • Het verlichten van pijn.
  • Versoepelen van spieren en pezen.
  • Het vermindert vermoeidheid van het hele lichaam.
  • Ontspannend tegen stress.
  • Brengt meer bewustwording over de gezonde lichamelijke grenzen bij goede dagen.

Over de behandeling

In eerste instantie is het belangrijk om het lichaam volledig tot ontspanning te brengen door de spieren warm te masseren. Hierdoor verbetert de doorbloeding zodat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Dit proces wordt op het eind nog eens herhaald. Door voorzichtig druk uit te oefenen op de spieren wordt spanning en stijfheid uit de spieren losgemaakt. Dit wordt met zorg en beleid steeds dieper op de spieren uitgevoerd. De behandeling richt zich op de delen, daar waar de cliënt het meest last van heeft. De druk is afhankelijk van wat de cliënt kan hebben. Dit is belangrijk om napijn zo veel mogelijk te voorkomen.

Daarnaast begeleid ik op een werkbare manier de emotionele en mentale ontspanning te vergroten. Dit maakt het mogelijk om dieper op het lichaam te werken en zorgt voor verbetering van de levenskwaliteit. In sommige gevallen nemen de ontstekingen af wanneer het lichaam versoepeld is. Bij het behaalde resultaat ga ik kijken hoe wij dit in stand kunnen houden door bijvoorbeeld een periodieke behandeling.

Mijn behandelmethodes zijn ontstaan door jarenlange ervaring, waarbij Verschillende spierklachten allemaal hun eigen specifieke benadering nodig hadden. Veel van deze klachten waren afkomstig van reuma patiënten.

Voorbeelden uit de praktijk

Wij hebben een Mevrouw behandeld die ruim 30 jaar last heeft van spierreuma. De ergste pijn had ze aan haar nek, schouders, armen en handen. Er zaten veel knopen in de spieren en ze waren erg verstijfd. Voorzichtig aan hebben wij de spieren laten ontspannen met een Ayurvedische massage en losgemaakt middels drukpunten. Het gevolg van onze behandeling was eerst veel vermoeidheid die bij haar vrij kwam. Vervolgens zijn de spieren een stuk losser geworden en is het branderige gevoel aanzienlijk verminderd. De pijn is sterk afgenomen en soms helemaal weg. Door de behandeling is haar vermoeidheid nu een stuk minder en weet ze beter haar energie te verdelen. Voor dit resultaat waren 8 wekelijkse behandelingen nodig opgevolgd door een behandeling om de twee weken. Op dit moment is de behandeling teruggebracht tot een keer per maand.

Een ander voorbeeld is een cliënt die een operatie aan haar enkel heeft gehad. Wij hebben het litteken weefsel en bindweefsel voorzichtig versoepeld aan de hand van Ayurvedische massage. Hierdoor is het herstel en de mogelijkheid tot het bewegen en belasten van de enkel aanzienlijk versneld. Dit verschil is opgemerkt door haar fysiotherapeut.

informatie over de behandeling:

  • De behandeling duur 60 minuten
  • Kosten: €60,-
  • Er is geen wachtlijst